medi ambient

La manifestació més popular del món. Dakar es troba amb els guanyadors

Taula de continguts:

Vídeo: CIA Covert Action in the Cold War: Iran, Jamaica, Chile, Cuba, Afghanistan, Libya, Latin America 2024, Maig

Rally - un dels tipus de curses modernes més populars. És molt espectacular i, per tant, interessant per a milions d’espectadors de tot el món. Entre tots els campionats, la ruta "París - Dakar" és especial. Aquesta cursa destaca entre d’altres. Per què atrau aficionats i participants? Això es tractarà en aquest article.

La història de la famosa marató de cotxes

La manifestació París-Dakar es va celebrar des de finals del 1978. L’autor de la idea d’una ruta d’aquest tipus va ser un corredor de motos de França T. Sabin. El 1977 va perdre el seu camí al desert de Líbia durant la carrera Abidjan - Nice. Després de diversos dies de vagabunds sense menjar i aigua, el motorista va ser trobat per nòmades que el van salvar. Malgrat totes les desventures, el desert va deixar una impressió inesborrable en Sabin, que volia compartir amb tot el món. Va ser aquesta idea la que va inspirar el motorista a crear una ruta per a la manifestació més popular fins avui. Dakar, segons Thierry Sabin, es convertiria en el punt final de la cursa, i el punt de partida: París.

La ruta inicial de la manifestació va passar pel nord d’Àfrica, Algèria, però, a causa de la difícil situació política i l’augment de la molèstia d’aquest estat, es va aprovar un altre país per a la cursa: el Marroc. De vegades, els participants superen part del pas per Líbia.

Al principi, la cursa va ser una de les etapes del Mundial. Tot i això, les regles de la competició van provocar molta controvèrsia, a causa de la qual es va decidir excloure la manifestació de la classificació global del campionat mundial i fer-la autònoma.

És interessant que no només hi hagin participat en la competició al llarg de la història de la seva existència no només pilots professionals de curses, sinó també moltes estrelles de roca, famosos esportistes d’altres disciplines (esquiadors, escaladors, iots i altres).

Regles del Ral·li

Per participar en aquesta competició, heu de conèixer les regles del ral·li. Dakar és la destinació final de la ruta. La carrera comença a París. La competició té una durada de tres setmanes i té una distància d’uns 10 mil km. Els corredors poden participar no només en cotxes especials per a la manifestació, sinó també en cotxes, així com en camions i motocicletes. Hi ha una classificació per cada tipus de transport. Entre els participants no només es poden trobar corredors professionals, sinó també amateurs, que solen representar el 80% del total de sol·licitants.

Com s'ha esmentat anteriorment, la classificació del Mundial no inclou aquest ral·li. Dakar és la ciutat final del camí dels pilots, on es determinen els guanyadors. Per convertir-se en campió d’una competició, només cal superar els vostres rivals pels resultats d’aquesta marató de cotxes, a diferència del Mundial, on els participants reben punts per a cada cursa, que es resumeixen al final de la temporada.

Vencedors del Ral·li

Fins al començament del segle XXI, el principal rècord del nombre de victòries al ral·li París-Dakar va ser Stefan Petransel, que va guanyar aquesta marató de vehicles sis vegades en deu anys de participació en aquesta.

El 2001 va suposar un punt d’inflexió tant en les regles de la cursa com en relació als guanyadors. D’acord amb els canvis efectuats a les regles de la competició, l’equip no va poder portar equips que, en cas d’avaria, podrien eliminar els problemes. El conductor i el navegant les hauria de realitzar qualsevol reparació. El mateix any, una dona Jutta Kleinschmidt va guanyar la manifestació per primera vegada.

Els camions russos s'han convertit en autèntics triomfs de la manifestació París-Dakar. El mestre KamAZ, un excel·lent equip rus, va guanyar moltes vegades la marató. En els darrers anys, continua mantenint el lideratge i guanya regularment grans competicions internacionals.