medi ambient

Galés Cardiff City Stadium: història i partits

Taula de continguts:

Cardiff City és l'estadi d'un dels dos clubs de futbol gal·les del Campionat d'Anglaterra. Des de la seva posada en funcionament durant tres anys, l’arena ha estat la llar del club de rugbi Cardiff Blues.

Detalls

La construcció de l'estadi va durar dos anys i es va acabar a la primavera del 2009. Dos equips van començar a dividir l’àrea alhora. El primer va ser el Cardiff City Football Club, que es va traslladar des de l'estadi Ninian Park, que ha estat la seu del club de la capital durant 99 anys. Els segons propietaris de l'estadi són el club de rugbi Cardiff Blues.

El cost de construir l’arena va ser d’uns 50 milions de lliures. L'arquitecte era Arup. Aforament: 25 mil places. L'estadi de Cardiff City és el segon recinte del país pel que fa al nombre de seients, el segon només del Mil·lenari, pensat per a 74, 5 mil espectadors. A l'estiu, es va reconstruir l'Estadi de la ciutat de Cardiff, després del qual va començar a acollir fins a 33, 5 mil aficionats.

Primers jocs

A mitjan juliol de 2009, Cardiff i Celtic van jugar un partit amistós a la zona. El debut oficial del Cardiff City Stadium va tenir lloc l'agost del 2009, quan el club de futbol Scunthorpe United va venir a visitar els amfitrions. La lluita va acabar amb una victòria aplastant per als gal·les amb un marcador de 4-0.

Al novembre d'aquell any, l'estadi va ser visitat per primera vegada per la selecció nacional de Gal·les, que va jugar un partit amistós amb la selecció escocesa. El partit va acabar amb una victòria galesa per 3-0. Gairebé un any després, Gal·les va jugar el primer partit oficial al Cardiff City Stadium. Va ser un partit a la selecció dels Campionats d'Europa del 2012. El rival dels britànics era la selecció nacional de Bulgària.

Partits famosos

Un dels primers grans clubs que va venir a visitar el nou escenari de clubs gal·lesos va ser el Manchester City. Va ser un partit formant part de la 2a volta de la Premier League. El partit va acabar amb una victòria sensacional per al Cardiff City 3-2. Al principi de la segona meitat, els "urbanistes" es van avançar, però al cap d'uns minuts els gal·les van igualar, i al final del mig, el doble de Campbell va donar a l'equip un gran avantatge. En un temps afegit, Negredo va marcar el marcador final del partit.

A la dotzena ronda, el Manchester United va arribar a Gal·les. El partit va acabar en empat. A la 13a prova, l'Arsenal de Londres es va convertir en el rival de Cardiff City. Aquesta vegada, els jugadors gal·lesos no van poder sorprendre la grandesa. Doble Ramsey i gol Flamini van aportar als "artillers" una victòria a l'esllavissada.

Al març, el Cardiff City Stadium va visitar Liverpool. El partit es va celebrar en la 31a prova de la Premier League. Merseysides va ser un dels millors equips del campionat i contendents pel títol. El partit de debut va obrir el marcador. Pocs minuts després, Saures va recuperar l’estatus quo. A la meitat del primer temps, el gol de Campbell va tornar a portar els gal·les per davant, però abans del descans, el Skrtel va tornar a igualar. El Liverpool va guanyar la segona part amb un marcador de 4-1 i va guanyar el partit 6-3.

En l'última ronda de la temporada 2013/14, el Chelsea va venir a visitar el Cardiff City, després d'haver perdut la possibilitat de convertir-se en campió durant diversos partits abans de la finalització del campionat anglès. El Gran Londres de Londres va ser l’últim gran club que va visitar l’estadi de Gal·les. El partit va acabar amb la victòria per les golejades de Jose Mourinho per 2-1. Al final de la temporada, Cardiff City, amb Ole Gunnar Sulscher com a entrenador principal del campionat, va volar al Campionat i mai va entrar a la Premier League anglesa durant tres temporades.