medi ambient

Fórmula 1 Gran Premi a Sochi: tots els guanyadors

Taula de continguts:

Per als Jocs Olímpics de 2014, que van tenir lloc a Sochi, es va decidir construir una pista de cursa a la ciutat. El circuit està situat al territori del parc olímpic de la ciutat. Abans dels Jocs Olímpics, es van celebrar diversos esdeveniments a la ciutat per augmentar l’interès per la conducció de cotxes a la Federació Russa. L’hivern de 2013, la ciutat de Sochi va ser visitada per Bernie Ecclestone per observar el progrés de les obres de construcció de la carretera.

Primer Gran Premi de Fórmula 1 a Rússia: Sochi 2014

La primera cursa a la pista va tenir lloc a mitjans de setembre del 2014, una setmana abans de l’obertura oficial de la pista. Un mes després, el circuit va prendre una de les fases de la sèrie de Fórmula 1. Segons els resultats del Gran Premi de Sochi 2014, Lewis Hamilton va aconseguir obtenir una victòria en una dura lluita. El soci Mercedes de Hamilton va ser el pilot alemany Nico Rosberg. Finn Valtteri Bottas va quedar en tercer lloc. Va ser ell qui va mostrar el temps més ràpid en un dels cercles del primer gran premi de Fórmula 1 a Sochi, després de conduir els últims 5848 m en 1.40.896 minuts.

El dia abans de la cursa, aquests pilots van completar la qualificació en el mateix ordre. El britànic Jenson Button i el rus Daniil Kvyat a la classificació de dissabte van ocupar el 4t i 5è lloc respectivament. A la carrera de diumenge, el Button va repetir el resultat de la classificació i Quat va quedar en la 14a posició.

Gran Premi 2015

El segon Gran Premi de Fórmula 1 a Sochi es va celebrar el 2015. Segons els resultats de la classificació, Nico Rosberg va ocupar el primer lloc. El segon pilot, que va tenir l’oportunitat de començar des del primer camp, va ser un altre pilot de Mercedes Lewis Hamilton i el tercer, Valtteri Bottas. Així, per segona temporada consecutiva, els mateixos pilots van agafar els primers tres llocs en la classificació de dissabte, però els pilots de Mercedes van canviar de posició.

Diumenge, el guanyador del Gran Premi de Fórmula 1 a Sochi va ser el segon any consecutiu del britànic Hamilton. El segon va ser l'alemany Sebastian Vettel, que representava "Scuderia", i el tercer lloc, el mexicà Pérez. L’alemany va mostrar el temps de volta més ràpid: 1.40.071 min.

Nico Rosberg, que va guanyar la pole position dissabte, es va veure obligat a acabar la carrera abans del previst a causa d'una fallada del pedal de gas. Valtteri Bottas, que va començar des de la tercera posició, va tenir un accident i no va acabar, però va ser comptat 12è perquè el finlandès va recórrer el 90% de la distància.

Fórmula 1 a Sochi el 2016

Les etapes més populars del món van tenir lloc a la carretera de Sochi per tercera vegada consecutiva el 2016. Els dos primers llocs de la prova classificadora de dissabte van ocupar els alemanys Rosberg i Vettel. El tercer i el quart van ser els finlandesos Bottas i Raikkonen, respectivament, i el brasiler Felipe Massa va ocupar el cinquè lloc.

Diumenge, la carrera va ser guanyada pel pilot del Mercedes Nico Rosberg. El segon va ser Lewis Hamilton, que va pujar al segon lloc des del desè. Felipe Massa va quedar cinquè i els finlandesos van canviar de lloc: Raikkonen es va convertir en el medallista de bronze de la carrera, i Valtteri Bottas va quedar fora del podi. El guanyador de la cursa, Nico Rosberg, es va convertir en l’autor de la volta més ràpida, després de completar 52 voltes en 1.39.094 minuts.