celebritats

Sergey Svetlov: biografia, carrera i entrenador d'un jugador d'hoquei soviètic

Taula de continguts:

En aquest article, parlarem del mític jugador d'hoquei soviètic Sergei Svetlov. Durant la seva carrera professional, va aconseguir convertir-se en campió olímpic en la selecció nacional de la URSS, més d'una vegada es va convertir en el guanyador i guanyadora de premis dels campionats mundials i continentals. Després de deixar l'esport, es dedica a entrenar.

Biografia

Svetlov Sergey Alexandrovich va néixer el gener de 1961 a la ciutat russa de Penza. El futur campió olímpic va fer els seus primers passos en hoquei a l'escola juvenil local, i V. Barmin va convertir-se en el seu primer mentor.

A causa de l'excel·lent rapidesa i la seva forma insòlita de jugar, Sergei Svetlov va ser convidat al club de Penza "Dieselist", que després va jugar a la primera lliga. Tanmateix, no va romandre molt temps aquí: el 1978, l'hoquei es va traslladar a la ubicació del dinamo metropolità.

Carrera de jocs

Gràcies a les seves qualitats de lideratge, Sergey Svetlov va trobar ràpidament el seu lloc en el nou equip. I tot i que els “blancs i blaus” no podrien imposar una competició seriosa a l’equip de la Unió Soviètica, el més fort en aquell moment, el CSKA, però durant onze temporades a l’hoquei dinamovista va recollir moltes medalles per al segon i el tercer lloc als campionats de l’URSS.

En total, Sergey Svetlov, com a part de l'equip de Moscou, va passar al gel en 375 partits, en què va aconseguir llançar 134 gols a la porteria del rival.

A finals dels anys vuitanta, després de guanyar els Jocs Olímpics, el davanter soviètic es va incorporar al projecte de NHL, on va ser escollit pel club New Jerrysea Devils. Tot i això, a causa de les lesions freqüents i la greu commoció, Svetlov mai va poder jugar a la lliga de hockey més forta del planeta.

Després de marxar de Dinamo el 1989, Sergei encara va anar a l'estranger. Va ser convidat al club alemany "Ratingen", parlant a la segona divisió. Aquí va passar tres temporades, després de la qual es va traslladar a un altre equip d'Alemanya: "Herner". Després de jugar dos anys més, Sergey Svetlov, de 35 anys, va acabar la seva carrera i va començar a entrenar.

Discursos per a l'equip nacional de la URSS

El jugador d'hoquei Sergei Svetlov va ser convidat per primera vegada a la selecció soviètica el 1985 abans del Mundial de Praga. Malauradament, en aquest campionat el davanter es va limitar a només una medalla de bronze. Però un any després, es va convertir en el campió del món en un torneig a Moscou, afegint a aquest èxit el "or" del Campionat d'Europa.

El 1988, als Jocs Olímpics d’hivern de Calgary, es va ocupar el primer jugador d’hoquei de la selecció nacional de l’URSS. Després d'aquest torneig, no va participar en la selecció nacional.

A l’hoquei internacional, Sergei Svetlov també va ser recordat per les seves actuacions d’èxit a la Copa del Canadà, on el 1984 i el 1987 va guanyar premis dues vegades com a part de la Màquina Roja.